Любители, ценители и приятели на уискито ги очаква тридневно пътешествие в света на кехлибарената напитка.

Три бири и един шот уиски - как една жена достигна до 112-годишна възраст

Три бири и един шот уиски - рецепта за живот до 112 години

Най-неочакваната връзка между дълголетието и алкохола

Whiskey Fest Sofia, вероятно най-голямото и престижно уиски събитие в Централна и Източна Европа се завръща за своето девето издание в София. От 7 до 9 октомври пространството на Sofia Event Center ще се превърне в своеобразно земно кълбо, посветено на уискито, което почитателите на напитката ще могат да обиколят, впускайки се във вълнуващо, предизвикващо небцето им приключение.

Фестивалът ще ни предостави шанса да опитаме от над 200 вида уиски от цял свят, включително далечна Индия, няколко острова и Европа. На главния заподозрян, уискито, компания ще му правят специална селекция ром и коняк, която също обещава да впечатли любители и ценители на високоградусовите напитки.

Снимка 589992

Източник: Whiskey Fest Sofia

По време на Whiskey Fest-а най-посветените, любопитните и отдадените сред тях ще могат да се включат в образователни лекции и майсторски класове на топ специалисти в областта. Те ще разкрият интересни факти за производството на напитките, а и ще предложат на посетителите да опитат от видовете, които ще бъдат представени ексклузивно на фестивала.

Снимка 589990

Източник: Whiskey Fest Sofia

И за да е съвсем разпускаща атмосферата, хапване и музика също ще подсигурят доброто настроение.

Снимка 589991

Източник: Whiskey Fest Sofia

Бира, вино, уиски, коктейл - как според барманите изборът на алкохол ни определя като хора

Какво издава за характера ни любимата напитка

Барманът знае най-добре

Whiskey Fest Sofia е в Sofia Event Center в Paradise Center, София от 7.10. (петък) до 9.10. (неделя). Билети и цялата информация за събитието са тук.