Всички сме убедени, че без секс здрава връзка няма как да има. Но когато нещо в леглото куца, изниква въпросът дали е добре просто да го оставим да съсипе отношенията ни и извън спалнята или да сложим сексуалния живот на пауза в името на връзката си.

Ако сме с партньора си от по-дълго време, няма как да търсим и открием същата тръпка, както в началото. И ако не поддържаме постоянно интереса си един към друг, то стигаме до момента, в който сексът е просто навик.

И точно тогава е време за сексуален детокс. Неговата идея е много проста и се основава на едно от инстинктивните правила при хората - когато едно нещо ти е забранено, ти го искаш много повече.

Снимка 480557

Източник: iStock

Започваме с уговорката с партньора си колко време да продължи въздържанието. Оптималният вариант е две-три седмици, максимум месец, защото ако не правим секс половин година например, желанието ще си тръгне завинаги.

Когато имаме забрана за сексуално общуване, намираме други, нови начини за комуникация във връзката ни. Ако например сме свикнали да приключваме скандали в леглото и да оставяме проблемите нерешени, сега няма да имаме този вариант.

Междувременно се освобождаваме от непрекъснатото напрежение, което създава сексуалният живот, свързано с това как да правим секс, когато сме уморени, дали сме се представили достатъчно добре и дали вече всичко не е загубено.

Снимка 480560

Източник: iStock

Подобни въпроси изникват в главата на всеки, който е в сериозна връзка. Защото очакванията не са само в началото - всеки се притеснява дали ще ги покрие и дали пък няма да обиди партньора си с липсата на сексуално желание, което може да няма нищо общо с него.

Ако половинката ни има по-голямо сексуално желание от нас, детоксът е времето, в което и ние да зажаднеем за секс. След това може да се върнем в любовната игра с цялата инициативност, на която сме способни, пише Daily Mail.

Сексът, любовната игра и колко минути ни трябват за незабравимо преживяване

Шест минути за страхотен секс

Какво никога не бива да пропускаме

Времето за сексуален детокс е не само време за преоткриване като личности, но и за нови измерения на интимността. За да бъде експериментът още по-успешен, трябва да включим в ежедневието си занимания като взимане душ заедно, разхождане без дрехи у дома и дори мастурбация един пред друг.