Безкрайното синьо на морето и каменистите склонове на острова се срещат в новия проект на студио Aristides Dallas. Гръцките архитекти проектират модернистична вила в северозападната част на Корфу.

BIG Bjarke Ingels Group и грандиозният архитектурен проект за Филхармонията на Вълтава в Прага

Невероятната сграда, която ще се появи в Прага

Дело на датското архитектурно студио BIG

Villa V е комбинация от две противоположни тенденции - от една страна тя се опитва да се слее с пейзажа, като отчасти е вкопана в земята, а стените й са от местен камък. От друга терасата и басейнът й излизат напред като гигантски тектонски плочи, които се забелязват от морето.

Проектът на вилата - тя все още не е построена, предвижда три нива. Това се дължи на особеностите на терена. До нея се достига от задната страна през открито стълбище, което води до общите части на къщата.

Спалните се намират на по-горно ниво, до които отново води малко стълбище. Основната спалня е на третото ниво, до което може да се достигне по вътрешен мост, пишат Designboom.

Безспорно най-впечатляващ е басейнът, който изглежда така сякаш заема основната част от къщата. Не бива да забравяме обаче, че закритите части на Villa V са "вградени" в скалистия бряг на Корфу.