В последните години социалните мрежи бяха поле на какви ли не предизвикателства. Някои просто забавни, други - откровено рисковани, а трети - с тайна мисия. Ако досега съзнателно или не сме пропускали хаштаговете с тях, то е време да се включим в една нова мания, която определено ни допада.

#Trashtag challenge е едно предизвикателство, което се появява във Facebook, Twitter и Instagram още преди четири години, но в последно време набира все повече популярност. Идеята му е много проста - снимаме се със събрания от нас боклук.

Локацията няма значение - може да е пред блока, може да е и на някой далечен плаж, където също някой е имал наглостта да си изхвърлим отпадъците не където трябва.

Идеята да дадем своя принос за опазването на природата се съчетава повече от добре с идеята да споделяме всяко свое действие в социалните мрежи. А бонусът е, че така заразяваме и своите последователи и приятели с начинанието.

Вече близо 50 хиляди души са публикували постове с хаштаг #Trashtag само в Instagram. И като си представим, че това значат поне толкова събрани боклука, ни става приятно, че социалните мрежи могат да имат и своя положителен ефект върху ежедневието ни.

Как да живеем без боклук

Как да живеем без боклук

Съвети от световен експерт в "zero-waste"

Само не бива да забравяме, че да не изхвърляме отпадъци където ни падне и да съберем нечии чужди не трябва да става само, за да бъдем в крак с тенденциите, а трябва да бъде навик, който да възпитаме с времето, ако все още не притежаваме.