TikTok набра толкова голяма популярност напоследък, че все повече потребители прекарват времето си именно там, а не във Facebook или Instagram. Най-привлекателното на тази социална мрежа за кратки видеа е, че всеки може да стане световноизвестен буквално за една нощ, и то дори вършейки най-голямата глупост на света.

TikTok, Creator Portal и как се събират милиони почитатели онлайн

Как да станем звезди в TikTok

Трикове и за начинаещи, и за напреднали

А подобни експерименти стават все повече и повече в TikTok, като някои от тях се превръщат и в така актуалните за там предизвикателства.

Миналата седмица целият свят разбра за американката Тесика Браун, която реши да си "приглади" косата с много силно и бързо залепващо лепило, защото няма стилизиращ продукт под ръка.

Разбира се, Тесика публикува това свое геройство в социалната мрежа, а скоро след това и през сълзи обясни, че лепилото няма махане и очевидно е направила страхотна грешка...

Следва посещение в спешно отделение, изрязване на дългата й опашка и няколкочасова манипулация при пластичен хирург, който успява някак да отлепи косата й.

Междувременно в TikTok се зароди Gorilla Glue Challenge (по името на марката лепило, което Тесика слага върху косата) и се появиха и други, които последваха примера й, колкото и нелеп да е той.

Създател на съдържание в социалната мрежа дори се оплака, че "случайно" върху косата му е попаднало от същото силно лепило и започна кампания за събиране на средства за премахването му.

В последните дни пък в популярната социална мрежа набира популярност още едно предизвикателство, което ни кара да се чудим какъв човек трябва да си, за да си го причиниш.

Всичко започва в профила на бръснарницата Kapsalon Freedom в Нидерландия, който има 800 хиляди последователи. През ноември миналата година те публикуват видео, на което голяма част от лицето на техен клиент е покрито с горещ восък с цел обезкосмяване, предава BBC.

Напоследък подобни видеа зачестиха и на някои от тях с по близо 20 милиона гледания виждаме как цялото лице на смелчаците е покрито с восък и има дори в ушите и носа им. Само малки парчета хартия се поставят върху веждите и миглите, за да не останат и без тях. И това изглежда не само много плашещо, но и доста болезнено...

TikTok, мини палачинки и мини донъти, торти от сладолед и най-популярните кулинарни тенденции за 2020 в социалната мрежа

Най-добрите сладкиши на 2020 г.

Според TikTok

Като изключим вредата, която подобна процедура може да нанесе на чувствителната кожа на лицето, не липсват и подозрения дали не можем да се задушим, ако стоим необходимото време със затворена уста и запушен нос. А ние само си поемаме въздух дълбоко в очакване на следващата голяма глупост, която TikTok ще роди и ще направи толкова популярна.