Производителят на електрически автомобили пусна Model S Plaid с ограничена до 260км/ч максимална скорост, която все още оставя повечето изцяло електрически автомобили далеч назад. 

Tesla Model S Plaid, Rimac Nevera и Pininfarina Battista - кои са най-бързите електромобили в момента

Кои са най-бързите електромобили

От 0 до 100 км.ч само за едно мигване време

По-късно Tesla вдигна максимума на 280км/ч с актуализацията на Track Mode. 

Вчера компанията пусна нов тийзър, за да отбележи пристигането на обновения пакет за писти и набор от подобрения, които най-накрая ще отключат максималната скорост от 320км/ч в час, която първоначално допринесе за широката слава на модела и званието “най-бърза кола”. 

Снимка 616988

Източник: iStock

Пакетът Track ще направи достъпни хардуерните надстройки, необходими за достигане на пределите на скорост при Tesla Model S Plaid. 

Това включва изцяло нов спирачен пакет с „ротори от въглерод-силициев карбид и еднокомпонентни ковани апарати с високопроизводителни накладки“, пише в уебсайта на Tesla, в допълнение към новата спирачна течност и гумите, готови за писта.

Този комплект ще ни струва от 15 000 до 20 000 долара и ще бъде достъпен за собствениците на Мodel S Plaid от юни натам. 

С него общите разходи за покупка на такава кола ще стигнат отвъд 135 000 долара, но все пак цената е по-достъпна в сравнение с коли с подобни възможности. 

Вече можем също така да закупим 20-инчови джанти Zero-G и гуми Goodyear Supercar на цена от още 6000 долара.

Tesla Model S Plaid и новият рекорд за скорост, който електромобилът постави

Model S Plaid е по-бърза, отколкото и Мъск предполагаше

Отново без конкуренция

Всички тези екстри целят само едно - да позволят на Model S Plaid да достигне максимума на възможностите си, но и да влее допълнителни средства в компанията на Илон Мъск.