Два дни преди новогодишната вечер кола на Tesla е причинила поредния инцидент, в който е замесено возило на компанията на Илон Мъск, предаде CNN.

Tesla Model S, поредният самозапалил се автомобил и какво ще предприеме Илон Мъск

Защо Мъск променя Tesla Model S и X

Пореден неприятен инцидент

Инцидентът се е разиграл на кръстовище в Лос Анджелис, САЩ, след като Tesla Model S преминава на червено и се блъска в малка Honda Civic.

Във втората кола е имало двама души, които са загинали на място, докато пътуващите в електрическата кола са се разминали само с дребни наранявания.

Снимка 459826

Източник: iStock

За момента няма данни дали автомобилът на Tesla e бил управляван от водача или е бил в ръцете на автопилота на колата, но властите в САЩ са се наели да разследват случая.

Досега подобни разследвания са били проведени във връзка с общо 12 катастрофи с някои от моделите на Tesla, като за 10 от тях властите все още не са дали финална информация.

В единия от другите два случая виновникът за катастрофата е била именно автономната система за управление на Тesla.

Илон Мъск, Tesla и батерията, която издържа до 1.5 милиона километра

Tesla има батерия, която издържа до 1.5 милиона километра

Двойно повече от настоящите акумулатори в колите на компанията

Възможно е отговорното учреждение в САЩ да задължи компанията да изтегли колите си от пътищата и пазара, ако прецени, че автономните й системи действително представляват риск за живота и здравето на останалите участници в движението, казват от The Guardian.