Остров Пукет безспорно е една от най-предпочитаните и посещавани туристически дестинации по света. На парчето земя, част от Тайланд, има десетки плажове, всеки със своя чар.

Един от най-любимите на мнозина е Май Кхао. И не толкова заради кристалните води, а заради възможността да си направим впечатляваща снимка с кацащ самолет над главата ни.

Летището на Пукет е достатъчно близо до плажната ивица, за да може да заснемем кадри, на които изглежда сякаш подпираме огромната машина с ръцете си. А после веднага споделяме в Instagram, нали?!

Но положението скоро ще е - който снимал, снимал. "Пистата за селфита", както някои наричат плажа, скоро няма да бъде любима атракция на туристите, защото местните власти предвиждат въвеждането на сурови наказания за екстремните снимки. 

Причината е, че скачащите на фона на кацащия самолет хора разсейват и стресират пилотите, които в този момент приземяват машината ръчно. Голям проблем са и летящите дронове, които могат да предизвикат смущения в техниката и да създадат риск за благополучното кацане.

Ко Хай - един от най-усамотените и райски острови в Тайланд

Ко Хай - един от най-усамотените и райски острови в Тайланд

Бягство от действителността

Затова част от плажа Май Кхао ще стане нова, разширена зона за сигурност, до която туристите няма да имат достъп съвсем скоро. Ако все пак има смелчаци, които не искат да си тръгнат от Пукет без снимка с кацащ самолет, трябва да са наясно, че наказанието може да е доста солено - не само парична глоба, но и затвор. А най-строгото наказание, което се предвижда е... смъртна присъда.

Все още не е ясно при какви обстоятелства може да се приложи именно тя. Местните пък, които разчитат само и единствено на туристите, за да се изхранват, предвиждат голям отлив, ако тези мерки влязат в сила, предава Daily Mail.