В момента туристическата индустрия почти навсякъде по света е в разцвет - очевидно хората гледат да наваксат пропуснатите ваканции по време на пандемията. Раждат се и нови тенденции в пътуванията, например set-jetting - ваканция на места, където са снимани известни филми.

"Белият лотос" и първи кадри от снимките на трети сезон, на които виждаме Патрик Шварценегер и Айрис Апатоу

Какво ни очаква в "Белият лотос" в Тайланд

Първи кадри от снимките на сериала

Един от пресните примери за последното е "Белият лотос". Първият сезон на сериала на Мах беше сниман на Хавай, а вторият - в Сицилия. "Все още не може да намерите места във Four Seasons в Таормина - напълно резервиран е", коментира Мисти Белс от туристическата компания Virtuoso.

Третият сезон току-що приключи снимките си на Тайланд, като страната вече отбелязва 23% повече туристи тази година в сравнение с предишната. Според някои местни туроператори причината е именно новината, че новите епизоди на "Белият лотос" се снимат тук.

Снимка 629021

Източник: iStock

Туристите изрично са показали предпочитанията си към два от луксозните хотели, за които се знаеше, че ще са сцена за снимките на новия сезон - Four Seasons в Кох Самуи, където вила с гледка към океана струва 1700 долара на вечер, и Anantara Mai Khao, където вила край басейна е на по-ниска цена - 400 долара на вечер.

"Явно "Белият лотос" 3 ще ни даде възможност да стигнем до глобална аудитория", коментира Чомпу Марусачот, директор на нюйоркския офис на Туристическата служба на Тайланд. За момента страната се радва на 37 % ръст в туризма за 2024 г., съобщават още Bangkok Post.