Благодарение на новите технологии и еволюцията на електродомакинските уреди за всички нас е много по-лесно да организираме домакинската си работа. Гладенето на дрехи вече не е трудна задача, почистването става много по-лесно и бързо, а готвенето дори се е превърнало в приятно занимание.

Изпирането на дрехите също е силно улеснено също е по-лесно от преди. А покрай пералните машини, с които свикнахме отдавна, има още едни домакински уреди, които ни помагат да облечем изпраните си дрехи много по-бързо - сушилните.

В чужбина можем да открием сушилня в почти всеки дом. У нас тези уреди все още не са широко разпространени, макар че предимствата им трудно могат да бъдат игнорирани. Ето и какво бихте спечелили, ако си имате сушилня вкъщи.

Снимка 467749

Източник: iStock

На първо място, помислете си за пространството. Ако не разполагате със закрита тераса, най-вероятно знаете колко е трудно сушенето на дрехите, особено през зимата. Простирането в някоя от стаите всъщност не е никак здравословно нито за вас, нито за вашите деца.

Покупката на избран модел сушилня от хилядите възможни на пазара би могло да бъде отлично решение на ситуацията. А размерът е като на обикновена пералня машина, затова все ще се намери някое свободно ъгълче, където да я разположите. Дори най-практичното решение е да я поставите над пералнята.

Но едно от най-големите предимства на съвременните сушилни е краткото време, за което може да си облечете вече изпраните дрехи. Не би ли било хубаво да разполагате постоянно с любимия си пуловер или дънки? Ето го и решението на много "кризи" преди излизане.

Друго предимство на сушилните е броят и спецификациите на програмите, с които разполагат. В края на всяка програма дрехите са напълно сухи, не са намачкани, а по тях няма прах и мъхчета. Освен това, някои сушилни имат специална програма за освежаване, която не налага предварителното изпиране на дрехите. Въобще, ако разполагате със сушилня вкъщи, ще видите колко е лесно да поддържате гардероба си чист и свеж.

Снимка 467747

Източник: iStock

Разходите за един такъв електродомакински уред могат да бъдат счетени от някои (понякога с право) за "пиперливи", но отношението цена-качество плюс получените резултати си заслужават. А и се намират и сушилни на достъпни цени.