В магазините за мобилни приложения можем да намерим няколко различни апликации, специално създадени за хората, които искат да следят колко време прекарват в тоалетната по време на работа.

Идеята е, че така човек може да следи колко пари получава на месец, за да ходи до тоалетна, докато е в офиса.

Висенето в "малката стая" по време на работа със смартфон в ръка е нещо, което много служители редовно правят и благодарение на приложенията, които споменахме, лесно сравняват с колегите си кой колко е спечелил, за да ходи до тоалетна.

Проблемът очевидно е особено наболял за работодателите във Великобритания, след като наскоро се появи стартъп, който създаде първата тоалетна, специално предназначена да противодейства на непродуктивния навик.

Компанията се казва StandardToilet, а единственият й за момента продукт е съвсем обикновена тоалетна чиния, която е леко наклонена напред.

Снимка 458230

Източник: Twitter / DaceVescio

Наклонът е само от 13%, но според изчисления на компанията това е напълно достатъчно, за да накара човек да стане само след пет минути.

Дизайнът на тоалетната чиния кара човек да седи върху нея в полуклек, който трябва да поддържа с мускулите в краката си, което определено не звучи като толкова забавно упражнение.

Въпросната чиния се продава в няколко разновидности, като цените им варират между 200 и 650 долара.

Потокът с информация, социалните медии, разсейването и колко е важно да сме съсредоточени на работа

Най-важното работно умение на XXI век

Какво ни пречи да сме успешни в офиса

Не сме напълно запознати със статистиките около това колко пари изкарва човек средно на месец, докато е в тоалетната, но предполагаме, че някои работодатели биха избили инвестицията си в подобни на StandardToilet съоръжения за по-малко от шест месеца.