Пандемията от коронавирус се отрази негативно на повечето страни по света. Веднага след като бяха разхлабени предпазните мерки, много от тях впрегнаха всички усилия, за да измислят все по-примамливи оферти в опитите си да привлекат колкото се може повече туристи.

Експертът по пътуванията Кристина Корс споделя поредица от четири видеа в TikTok, в които изброява местата, които са готови да дадат пари, за да рестартират по-бързо туризма, след като отново е безопасно да се пътува, съобщава Daily Mail. Ето ги четирите дестинации, ето и какво са готови да ни предложат, за да ги посетим.

Сицилия, Италия

Сицилия се опитва да примами чуждите посетители обратно с няколко страхотни оферти, между които да плати половината от самолетния ни билет до острова.

Снимка 477632

Източник: iStock

Правителството взе рeшeниe дa плaщa и първата от всеки три нoщувки във всеки хотел. През уебсайта VisitSicily туристите ще имат достъп до безплатни билети за музеи и иcтoричecки и aрхeoлoгичecки зaбeлeжитeлнocти. Ще бъдат раздадени общо 400 хиляди ваучера.

Сицилия и как привличат туристи на острова

Как италианците привличат отново туристите в Сицилия

Италия вече пoдгoтвя мeхaнизми, чрeз кoитo дa поднови туризма си

Канкун, Мексико

Канкун също планува мащабна кампания, която включва над 200 компании от бранша. Туристите ще имат възможността да се възползват от две безплатни нощувки на всеки две платени, както и от безплатен престой на до две деца при резервация на двама възрастни.

Снимка 303226

Източник: iStock

Сред апетитните предложения влиза и ползването на кола под наем безплатно за два дни на всеки два платени. От мексиканския град плануват и 20% отстъпка в някои тематични паркове, голф игрища и спа центрове.

Лас Вегас, САЩ

Въпреки че положението с разпространението на COVID-19 все още не е никак розово, някои от градовете в САЩ вече не просто кроят планове, за да насърчат посещението на туристите, а направо действат.

Снимка 302792

Източник: iStock

Лас Вегас отвори врати за посетители и въпреки предупрежденията на здравните експерти, казината се пълнят с бързи темпове. Много хотели привлякоха гости с предложения за безплатни нощувки, докато други раздадоха над 1000 безплатни билети за полети до Града на греха.

Япония

И японците не останаха по-назад в опитите си да насърчат туризма, но за момента става въпрос само за вътрешни пътувания. Може би след отпадането на международните ограничения за пътуване Япония ще предприеме и други мерки.

Снимка 480360

Източник: EPA/БГНЕС

Одобрената от правителството стратегия е на стойност от 12.5 милиарда долара и включва субсидии до 186 долара на ден. Дава се възможност да хората да си закупят и предплатени ваучери, които им носят до 20% отстъпка за храна.