На борда на самолета бактериите ни дебнат отвсякъде и винаги трябва да имаме едно наум. Най-добре е да сме се заредили с дезинфекциращ гел или кърпички, с които да почистим всички повърхности, до които се докосваме. А още по-добре е те да бъдат колкото се може по-малко.

Оказва се обаче, че изборът ни на място също влияе на това до каква степен ще сме в контакт с бактерии. Местата до прозореца са предпочитани от мнозина заради възможността за поне малко повече усамотение. Но от хигиенна гледна точка е по-добре да избягваме именно тях.

Една от причините за тази разлика вероятно е, че седалките до пътеката са най-достъпни за почистване от персонала и затова често са и доста по-чисти от тази по средата и най-вече тази до прозореца, пише Express.

Снимка 441234

Източник: iStock

Освен това, пътниците, които седят до прозореца, по-често си позволяват да се разполагат повече, а с това бактериите, които оставят след себе си, увеличават своя брой.

Кое е най-безопасното място в самолета

Кое е най-безопасното място в самолета

И има ли такова въобще

Където и да седим обаче, не бива да забравяме, че табличката за хранене на гърба на всяка седалка е най-мръсното място в самолета. Затова е най-добре въобще да не я ползваме.