Група от около 1100 души в Полша се готви да заведе дело срещу Samsung и сипе упреци срещу компанията в социалните мрежи, съобщи наскоро SamMobile. 

JerryRigEverything, Samsung Galaxy Z Fold 4 и колко издръжлив е новият сгъваем смартфон

Лесно ли е да счупим Samsung Galaxy Z Fold 4

Впечатляващо представяне на новия телефон

Става дума за проблеми със сгъваемите смартфони Galaxy Z Flip и Z Fold, като потребителите се оплакват от надеждността на устройствата и липсата на адекватни сервизни услуги. 

Основният проблем изглежда е тънкият защитен слой, който покрива вътрешните екрани на устройствата и склонността му да се отлепя и да създава проблеми. 

Снимка 420219

Източник: iFixit

Не е ясно точно за кои версии на Z Flip и Fold става въпрос, но помним, че първите модели действително имаха определени проблеми със защитния слой на екраните си. 

Важно е да отбележим, че тези проблеми се проявяват поне година след покупка, което води и до втория проблем на поляците - телефоните им вече са извън гаранция и много сервизни центрове на Samsung oтказват да ремонтират. 

От липса на добър сервиз се оплакват и потребители в Холандия, разкрива SamMobile.

Снимка 465069

Източник: GettyImages

Самите ремонти пък отнемат немалко дни и изискват фабричен рестарт на устройството, което означава, че потребителите губят данните си, ако преди това не са ги съхранили по друг начин. 

Не е ясно дали делото ще бъде входирано в полски съд, или потърпевшите ще търсят алтернативни компенсации. 

Едно подобно дело може да отнеме години и едва ли ще доведе до повече от номинална компенсация за всеки ищец. 

Samsung Galaxy Fold се чупи само след един ден употреба

Samsung Galaxy Fold се чупи само след един ден употреба

Екраните на новите устройства имат сериозни проблеми

Много възможно е Samsung да потърси начин за извънсъдебно споразумение и да утеши потърпевшите с ваучери за нови продукти например, ако проблемите продължат.