Един от големите проблеми при първите модели сгъваеми смартфони бе издръжливостта на пантата, която се превръщаше в събирателна точка за всевъзможни частици и прах и бе по-паянтова, отколкото бихме искали. 

Nothing Phone (1), JerryRigEverything, PBK и колко здрав е новият смартфон

Колко здрав е Nothing Phone (1)

Добро представяне

Тазгодишният Samsung Galaxy Z Fold 4 наскоро попадна в ръцете на Зак Нелсън от YouTube канала JerryRigEverything и уверено можем да кажем, че проблемите поне за сгъваемия флагман на Samsung изглежда са вече в миналото. 

В сгънат (затворен) формат Z Fold 4 изглежда невъзможен за огъване, което е, малко или много, очаквано предвид дебелината на устройството. 

Снимка 585860

Източник: YouTube / JerryRigEverything

По-впечатляващо е, че телефонът изглежда също толкова здрав, когато е отворен и върху пантата е приложен значителен натиск. 

Това е сериозно подобрение спрямо предходните модели на компанията, а в сравнение с някои настоящи конкурентни модели от други производители Z Fold 4 изглежда като тотално друга категория устройство що се отнася до здравина на пантата. 

Големият въпрос в случая е колко точно издръжлив е механизмът в дългосрочен план и дали тези 200 000 отваряния, които Samsung обещава, могат да се случат на практика. 

Снимка 585861

Източник: YouTube / JerryRigEverything

Това, разбира се, е трудно да се провери в рамките на едно видео, но пък Нелсън прави всичко възможно, за да разруши пантата и екрана. 

Успехът му е минимален, защото пантата продължава да работи, дори когато телефонът е изцяло покрит от пясък и почва. 

Снимка 585859

Източник: YouTube / JerryRigEverything

Вътрешният екран продължава да се драска по-лесно, отколкото външния, но това е в рамките на очакваното. 

Въпреки това основният дисплей изглежда изненадващо устойчив на изгаряне, но при по-продължително задържане на пламъка върху него някои пиксели започват да “умират”. 

Samsung Galaxy Z Flip, JerryRigEverything и колко здрав е екранът на сгъваемия смартфон

Колко здрав е екранът на Samsung Galaxy Z Flip

По-здрав от този на Fold, но има какво да се желае

Тялото е сравнително добре защитено срещу драскотини, като най-уязвими изглеждат рамките и гърба на пантата.