Само преди около месец стана ясно, че Rolls-Royce няма да се разграничава от големите автомобилни производители и преките си конкуренти и до 2030 г. също ще произвежда само електромобили.

Кристиано Роналдо, Джорджина Родригес, Rolls Royce Dawn и коледният подарък за футболиста

Скъпият коледен подарък на Джорджина за Кристиано

На Коледа стават чудеса

От официално съобщение на британския производител на луксозни автомобили разбираме, че моделът Black Badge Wraith Black Arrow ще бъде последното купе, задвижвано от мощния V12 двигател на Rolls-Royce с 624 к.с.

Това е своеобразен край на една ера, защото всички следващи модели ще бъдат изцяло електрически. Обещанията са Black Badge Wraith Black Arrow да бъде най-мощният модел Rolls-Royce, произвеждан до момента, като от него за продажба ще бъдат налични едва 12 бройки.

Снимка 611134

Източник: Rolls-Royce

По този начин се отдава последна почит на отиващия си 12-цилиндров двигател с две турбини. Въпросните 12 броя обаче вече са продадени. Black Badge Wraith Black Arrow ще има два цветови тона - Celebration Silver и Black Diamond. От Rolls-Royce казват, че върху боята Black Diamond е положен специален слой, наречен Crystal, който представлява боя със стъкло. По този начин преходът между двата цвята е подобрен и се получава ефект на замъгляване.

За да бъде постигнат уникалната визия на автомобила, екип от инженери е провеждал тестове и разработки в продължението на цели 18 месеца, което прави това една от най-сложните бои, създавани от Rolls-Royce като цяло, пише Motor1.com.

Снимка 611133

Източник: Rolls-Royce

Почти всеки елемент в автомобила е бил вдъхновен от модела от 30-те години на миналия век Thunderbolt. С него Джордж Ийстън поставя рекорд за скорост, развивайки 575 км/ч. Тогава обаче полираният алуминиев цвят на колата е затруднявал хората с точност да определят кога той преминава през времевите маркери.

Dizzy Viper и изоставените суперавтомобили Bugatti, Lamborghini, Rolls-Royce

"Изоставени" суперавтомобили, за които всички говорят

Bugatti, Lamborghini и Rolls-Royce - както не сме ги виждали досега

Ето защо Ийстън е взел просто, но гениално решение, рисувайки черна стрелка с жълт кръг отстрани на колата. Именно тези цветове са вдъхновението и за последното купе, задвижвано от 12-цилиндров двигател. Жълтият цвят може да бъде забелязан както в екстериора на Black Badge Wraith Black Arrow, така и в интериора. Като например част от волана, таблото и седалките са именно жълти.