За град със старинна архитектура и стотици останки от древни времена, какъвто е Рим, обликът на хотелите в последно време става все по-съвременен. Много от старите и известните хотели в града са обновени и модернизирани. А са само на няколко крачки от историческите забележителности, които пък не са се променили от векове.

Nishiyama Onsen Keiunkan, Япония и това ли е най-старият непрекъснато работещ хотел в света

Колко е стар най-старият хотел в света

И то непрекъснато работещ от основаването му

Но не е нужно да отседнем задължително в хотел с утвърдено име, за да имаме един добър престой в Рим. В днешно време посетителите на града имат възможността да избират между малки бутикови хотели, модернистични апартаменти и дори непретенциозни места в малките квартали.

И ако човек се е насочил към Рим, пък не знае точно къде да отседне, ето няколко добри идеи.

Soho House Rome

Определен като един от най-добрите хотели в света за 2022 г., според CN Traveller, Soho e съвременен модерен хотел, разположен в реставрирана индустриална 10-етажна сграда.

Хотелът разпилага с галерия и зала за прожекции с 42 места. А всички стаи за гости, включващи 49 спални и 20 апартамента предлагат несравнима гледка към града. Освен в бара и ресторанта, може да се насладим на коктейлите и на покрива на хотела, украсен с лимонови дървета и плюшени кадифени табуретки. И спокойно да се потопим в Dolce Vita ерата на Рим.

Vilon

Бутиков, изтънчен хотел, преплитащ съвременен и старинен дизайн. Да не споменаваме и за невероятния коктейл бар.

Любопитното е, че сградата, в която в момента се помещава хотелът някога е служила за женски манастир. А понастоящем е оживено "убежище", включващо 18 стаи, в близост до централните улици на Рим.

Колоните в стил рококо се съчетават чудесно с модерните мебели. По стените пък може да видим творби на съвременни фотографи. Резултатът е свежа, но зряла комбинация на стилове. Място, което би допаднало на онези, които търсят спокойствие и уютен престой в сърцето на огромния, забързан град.

G-Rough

Поместен в тясна градска къща от XVI век с дървени греди, по всичко личи, че дизайнерът се е забавлявал много, докато съчетава с премерен вкус модерните мебели със старинни произведения на изкуството. А резултатът е впечатляващ - изчистен интериор, естествени цветя в саксии, декоративни фрагменти и полилеи от 50-те години на миналия век.

Атмосферата е много приятна и изненадващо приветлива. Разбира се, хотелът разполага със собствен ресторант и бар, в който можем да се отпуснем с едно питие след дългата туристическа обиколка.

Palazzo Rainis Hotel & Spa, Como Le Montrachet, The First Roma Musica - луксозни хотели, отварящи в Европа през 2022 г.

Нощувка като никоя друга

8 луксозни хотела, които отварят врати в Европа през 2022 г.

La Scelta di Goethe

Въпреки че носи името "Изборът на Гьоте", германският писател всъщност никога не е отсядал тук. Убедени сме обаче, че би оценил всяко едно кътче в този изискан апартамент.

Всеки, който попадне в La Scelta di Goethe, ще се почувствал като благородник от XIX век, гарантират от CN Traveller. Затова спомагат неокласическите стенни облицовки в съчетание с античните витрини и библиотеки.

Рим и 15 безплатни места, които да посетим в града

Рим без пари

15 безплатни места, които да посетим в града

The Fifteen Keys Hotel

Един уютен малък хотел, който отворя врати през февруари 2015 г. Неговият ретро и същевременно модерен вид обаче постоянно привлича туристите. Голямо предимство е, че е разположен само на 10 минути от Колизеума и близо до района Монти, изпълнен с кафенета и ресторанти, винтидж бутици, занаятчийски магазини и елегантно реставрирани къщи.

Четириетажният хотел разполага с 15 стаи, а в приземния етаж е залата за закуски, където човек може да опита домашно приготвените сладкиши на домакините. Сенчестата тераса пък е чудесно място за вечерен коктейл и весели емоции.

Хотелите и техните добри практики, които ни помагат да заспим по-бързо

Хотелските трикове, които ще ни помогнат да заспим по-бързо

Защо хотелската стая предлазполага към по-добър сън