Винаги, когато Audi обявява нещо ново, всички погледи са насочени натам. Просто защото знаем, че немците винаги се стараят да ни изненадат и поглезят.

Новото Audi Q2 - с нов фейслифт и по-технологично през 2024 г.

Audi Q2 става още по-технологично през 2024 г.

Ето и на каква цена цена

Така например знаем, че точно след седмица ще бъде представен новият Audi Q6 e-tron. Докато чакаме да изминат тези мъчителни седем дни, ще хвърлим един поглед над нещата, които знаем за колата до момента, за да сме по-подготвени.

Разработван от години, Q6 e-tron ще е първият електромобил на Audi, който ще използва платформата Premium Platform Electric (PPE), която е разработена в сътрудничество с Porsche. Същата платформа е използвана и за новото Porsche Macan.

Audi Q6 е поредният модел на марката, който става изцяло електрически, което означава, че чисто технически и механично ще бъде много различен от предшественика си, използващ двигател с вътрешно горене.

Новото Porsche Macan - електрифицирано и по-добро с двете си версии Macan 4 и Macan Turbo

Новото Porsche Macan - електрифицирано и с 630 к.с.

Ето какво знаем за Macan 4 и Macan Turbo

Още миналата година, когато загатнаха, че се очаква ново електрическо поколение на Q6, от Audi обещаха, че пробегът му ще бъде около 600 км, пише Electrek. Заради споделената платформа с    се очаква и Q6 e-tron да разполага със 100 kWh батерия.

Audi Q8 и Audi SQ8 - колко разточителен е новият фейслифт на моделите

Това е най-разточителният нов джип на Audi

Пет години след дебюта на Q8 е време за промяна

Тепърва предстои да разберем повече подробности за Audi Q6 e-tron, а с пост в LinkedIn от компанията заявиха, че електрическият автомобил ще надмине очакванията ни.