Преди 150 години Жорж Нагелмакерс превръща една своя мечта в реалност, като пуска първия луксозен влак Ориент Експрес. Скоро легендарният влак се връща отново на релсите, за да предложи на пътниците незабравимо пътуване през една от най-обичаните страни в света: Италия.

Пътуване с влак от Португалия до Сингапур и това ли е най-дългият маршрут

Най-дългият маршрут с влак

За колко време се стига от Португалия до Сингапур

Маршрутите на Orient Express La Dolce Vita ще приветстват желаещите от януари 2023 г. с шест влака и няколко емблематични маршрута, а инвеститорите очакват 80 хиляди пътници до 2026 г. Луксозните вагони ще посещават общо 128 италиански града и ще минават през 14 региона на страната.

Маршрутите трябва да покриват около 16 хиляди километра железопътна линия от север на юг, включително пътуване от Венеция до Триест, покрай брега на Далмация до Сплит, заедно с разходки през хълмовете на Тоскана и около Сицилия, пишат от CNN.

От Рим ще тръгват и композициите за Париж, Сплит и Истанбул. По време на спирката в Рим пътниците ще могат да нощуват в първия Ориент Експрес хотел - Minerva, който трябва да отвори врати през 2024 г.

Проектът е дело на Trenitalia - основният влаков оператор в Италия, който е част от държавните железници на страната. Инвеститори на Orient Express La Dolce Vita са Arsenale и Accor.

Влакът La Dolce Vita предлага на пътниците едно изключително пътуване, което ги връща в оригиналната епоха на "Сладкия живот" - 60-те години на миналия век в Италия. "La Dolce Vita" е исторически период на голям еклектичен и артистичен плам в Италия. Една емблематична ера, по време на която страната не само засилва своята креативност в областта на индустрията, изкуството и развлеченията, но и я споделя със света.

Проектиран от архитектурното и дизайнерско студио Dimorestudio, интериорът на влака умело съчетава златния век на италианския дизайн с по-модерно усещане. Има цветни килими, огромни прозорци и съвременни произведения на изкуството.

Orient Express La Dolce Vita ще бъде вторият подобен луксозен италиански влак. Venice Simplon-Orient-Express, който се ръководи от туристическата компания Belmond и пътува от март до ноември, предлага луксозни пътувания от Лондон до Венеция.

Въпреки че днес цената на едно такова пътуване с влак за денонощие е около четири хиляди британски лири (най-евтините билети), Ориент експрес се радва на огромен интерес. В момента почти всички предлагани места (около 120) по всички дестинации на Venice Simplon-Orient-Express са разпродадени.

Влакът Venice Simplon-Orient-Express се състои от 11 спални вагона, три ресторанта, един бар и два вагона за служителите, което го прави най-дългият пътнически влак в Европа. Това обаче не е обикновен влак. Всеки от 17-те вагона е бил част от стария Ориент Експрес, който свързал Париж с Истанбул.

Франция, Австрия, Унгария, Словения - зрелищни пътувания с влак в Европа за 2022 г.

Четири зрелищни пътувания с влак през Европа

Или какво да планираме за 2022 г.

Сигурни сме, че пътуването с Orient Express La Dolce Vita ще бъде също толкова приятно и вълнуващо, както с Venice Simplon-Orient-Express. Надяваме се, че някой ден ще имаме възможност да си го позволим поне едно такова приключение, за да се почувстваме като в роман на Агата Кристи.