Пътуващите от Сингапур скоро ще имат нова опция за ваканция - и то такава, която не изисква полет. Нов индонезийски частен остров, наречен ONE°15 Marina Nirup Island, отвори врати през юли на 15 км южно от Сингапур.

Първата от двете фази на отварянето на острова включва откриването на ресторант и бар, фериботен терминал и яхтено пристанище, което може да побере 44 яхти с дължина до 46 метра. Предлагат се също имиграционни и митнически услуги, но в момента само с предварителна уговорка.

Остров Нируп е достъпен само с частна лодка, според представител на компанията, но това ще се промени след завършването на втората фаза на развитие през 2024 г.

Валтери Хейнила и Алвари Пойкола разказват какво е да стигнеш от Финландия до Сингапур с колело

От Финландия до Сингапур с колело

Едно невероятно приключение на двама финландци

Луксозен хотел в процес на разработка

Фериботните услуги трябва да съвпаднат с откриването на хотел Westin Hotels & Resorts, което в момента е планирано за четвъртото тримесечие на 2024 г. Хотелът ще разполага с 94 стаи и 52 вили.

Друг комплекс, The Riahi Residences, който разполага с 30 вили, е планиран да отвори врати по време на втората фаза от откриването на острова. В момента Westin Hotels & Resorts управлява 12 хотела в Югоизточна Азия, включително един в Сингапур и Филипините.

Място за отдих и бизнес

Остров Нируп е собственост на PT. Tritunas Sinar Benua, индонезийски предприемач на недвижими имоти, и се управлява от оператора на яхтеното пристанище SUTL Enterprise.

Артър Тей, главен изпълнителен директор и изпълнителен директор на SUTL Enterprise, казва, че отварянето на яхтеното пристанище ще облекчи търсенето на кейове за яхти в Сингапур.

Япония, Сингапур, Макао - страните с най-много дълголетници

Къде хората живеят най-дълго

Страните, които влизат в топ 7

"Нашият стремеж беше да създадем необикновена, единствена по рода си луксозна дестинация за плаващи с лодка", казва той пред CNBC Travel. "Надяваме се да привлечем и непрекъснато нарастващата бройка на хората, които пътуват по бизнес. Това ще бъде едно прекрасно място за корпоративни събития."

Други опции на островите Риау

ONE°15 Marina Nirup е част от индонезийските острови Риау, провинция в Южнокитайско море, където през последните две десетилетия са построени няколко частни островни хотела.

Един от тях е Bawah Reserve, островен курорт, открит през 2017 г. Bawah Reserve се намира на почти 459 км североизточно от Сингапур и е достъпен с ферибот, последван от хидроплан. Курортът включва шест острова и 36 бунгала и апартаменти.

Частният остров Nikoi е открит през 2007 г. и е на около 85 км от Сингапур. През 2017 г. собствениците отвориха втори частен остров, Cempedak.

Бахрейн, Обединени арабски емирства и Сингапур - страните, в които според Internations ще започнем нов живот най-лесно

Страните, в които е най-лесно да започнем нов живот

Изборът на емигрантите

Марката Telunas управлява два хотела на островите Риау, включително Telunas Private Island Resort. Отворен през 2004 г., курортът разполага с вили над водата. От всички тези курорти остров Нируп е най-близо до Сингапур.