В края на миналата седмица стана ясно какви са плановете на Nissan за бъдещето и в какво точно ще насочат инвестициите си през следващите години.

Карлос Гон срещу Nissan - защо бившият изпълнителен директор на компанията я съди за 1 милиард долара

Кой и защо съди Nissan за 1 милиард долара

Карлос Гон отвръща на удара

В завода на компанията в Съндърланд, Великобритания, ще бъдат произвеждани два нови модела CUV, както и нова версия на Leaf. Освен това, Nissan ще отвори още една гигафабрика в града, за да спомогне производството.

Като част от новите планове на компанията ще бъде добавени изцяло електрически версии на Qashqai и  Juke, който от 2018 г. не се продава в САЩ.

Снимка 643374

Източник: Nissan

Трите нови модела ще бъдат базирани на концепциите за електрически коли на Nissan - Hyper Urban, Hyper Punk и Chill Out. Като според Electrek, новата версия на Leaf ще стъпи върху концепцията за Chill Out.

Като най-голям Hyper Urban пък следва да бъде използван за новия Qashqai, а компактният кросоувър Hyper Punk ще е новото начало за електрическия Juke.

Уникалният Nissan на Пол Уокър от "Бързи и яростни" се продава на търг

Уникалният Nissan на Пол Уокър от "Бързи и яростни" се продава на търг

Колата е от серията Skyline R34 GT-R и е внесена в Америка по необичаен начин

Плановете на Nissan до 2030 г. в Европа да продават само електромобили остават и дори са затвърдени. Инвестицията в трите модела, производство на батерии и инфраструктура ще бъде в размер на 3 милиарда паунда.