За добро или лошо, маратонките отдавна не са запазени единствено за времето, посветено на спорт. Те станаха част от ежедневното облекло, като в последните години дори можем да отидем с тях в офиса.

Джогинг, крос и кои са най-актуалните маратонки за бягане през 2022 г.

Най-добрите маратонки за бягане за 2022 г.

В зависимост от целите ни

Има ли "задължителни" маратонки, които всеки трябва да преживява? Оказва се, че да - това са белите и сравнително изчистени като модел такива. Защото се съчетават най-лесно с останалата част от тоалета и дори минават за елегантни.

Подбираме пет от най-популярните и универсални модели. Започваме с "вечните" adidas Stan Smith, изработени от естествена кожа.

Снимка 593248

Източник: Adidas

При тях можем да се "заиграем" с цветната лента на петата и да изберем модел, който ни допада.

Друга класика са Nike Air Force 1. Станали особено популярни през 90-те, и до днес моделът се радва на голям интерес от знаменитости, инфлуенсъри и най-обикновени хора, които търсят едновременно комфорт и изчистен стил.

Снимка 593246

Източник: Nike

Моделът на Maison Margiela Replica минава за висок клас маратонка и причината не е единствено в цената им (около 550 евро). 

Снимка 593244

Източник: Maison Margiela

Моделът напомня класическите австрийски обувки за бягане от 70-те и е изработен от естествена кожа с каучукова подметка.

Ето ги и любимите бели маратонки на Меган Маркъл, както и на всяка стилна европейка. Говорим за френската марка Veja, която е много търсена в последните години.

Снимка 593243

Източник: Veja

Вероятно заради чистата линия на дизайна, както и качествените материали, които са използвани за изработката им.

Завършваме с бъдеща (или вече настояща?) класика на вече покойния дизайнер Върджил Абло. Модният му бранд Off-White си спечели много фенове заради комбинацията от висока мода и улично облекло.

Снимка 593247

Източник: Off-White

Моделът Out of office е вдъхновен от тенис обувките от края на 80-те и се отличава с допълнителния кожен "етикет" на връзките.