Началото на новата година е моментът, в който най-често решаваме да си поставим нови цели и да си дадем обещание да ги спазваме. Твърде често една от тях се повтаря от година на година - да бъдем по-активни и да спортуваме повече.

Един от лесните начини да го направим е с джогинг или най-обикновена разходка. Модният сайт Mr. Porter споделя кои са най-актуалните модели маратонки, с които да го направим.

От устойчиви материали

Пластмасови отпадъци, събрани от световния океан, и рециклиран полиестер - това са материалите, от които е направен един от последните модели на Adidas. Подходящи както за бягане на пътечката вкъщи, така и за парка.

И в сняг, и в лед

Едно от предизвикателствата пред почитателите на кросовете е да намерят обувки, които не пропускат влага и студ, и не се хлъзгат при температури под нулата. Salomon са класици в сферата и зимните им модели използват Gore Tex технологията - водоустойчива и дишаща материя.

Шампионски резултати

Още когато се появи през 2010 г., швейцарската компания за спортни обувки ON привлече вниманието с типичната прецизност, която комбинира опита на професионален атлет и инженерната мисъл на двама негови приятели. Тримата започват да правят най-добрите обувки за бягане по собствените им думи, а една от популярните им колекции е тази, създадена в колаборация с Роджър Федерер.

Класиката

Няма да си кривим душата - като фенове на бягането смятаме, че класическите Nike са ненадминати. Разбира се, марката предлага спортни обувки и за много други видове спорт или просто за удобна разходка из квартала. Какво повече може да искаме?

Тичане, джогинг, стречинг, хидратацията, студеното време и най-добрите съвети за този спорт

Най-добрите съвети за тичане (и през зимата)

Прости, но ефикасни правила