Plus-size моделите отдавна завладяха модната индустрия, затова ни звучи доста логично и plus-size манекените да завладеят магазините за дрехи. А първата стъпка по този път идва от Nike.

Спортният бранд съчета разширяването на женския сектор в един от магазините си в Лондон със стартирането на нова кампания.

В търговския обект в английската столица са използвани манекени с размери далеч от стандартните, в които сме свикнали да бъдат пластмасовите кукли.

Снимка 427586

Източник: Instagram / Result Based Training

За да отчете многообразието в спорта, Nike разширява своята дамска колекция с повече модели, които се предлагат и в големи размери - Nike Plus Collections.

А за да бъдат изложени на видно място, се нуждаят от подходящите манекени. Това решение на брандa отговаря и на една друга молба на клиентките - да могат да си намират дрехи в големи размери не само онлайн, но и във физически магазини.

Nike, приложението Nike Fit и как компанията ще реши най-големия проблем с обувките

Как Nike ще реши най-големия проблем с обувките

Технологии на помощ

Кампанията на спортната марка се простира далеч не само в магазините. Акцентът в последните месеци е в колаборациите със спортуващи дами инфлуенсъри, които да популяризират идеята на Nike - спортът прави всички равни, независимо от размера, пише CNN.