Щяхме да кажем, че празниците са време, когато по-дълго да сме си вкъщи и да се погрижим за дома си. Но тази година нищо не е такова, каквото го помним. И сме си вкъщи през повечето от времето.

Може би вече сме успели да го реорганизираме, разчистим и сме се освободили от излишните неща. Как обаче да не допускаме безпорядъкът да се настани отново? Ето няколко идеи от Apartment Therapy.

Мръсните съдове

Най-добре да се справим с тях веднага, след като сме раздигнали масата. Независимо дали ползваме миялна машина или ги мием на ръка, ако се погрижим за тях на момента, получаваме по-приятна и чиста кухня/трапезария.

Снимка 409321

Източник: iStock

Рафтовете

Колкото и да сме подредени и организирани, няма плотовете на шкафовете или рафтове да не се затрупват постоянно с най-различни предмети, чието място не е там. Трудна задача е да накараме цялото семейство да слага всяко нещо където трябва, но не пречи в края на деня да разчистим плотовете за по-хармоничен дом.

Снимка 400019

Източник: iStock

Какво купуваме

Най-лесният начин да ограничим ненужното в дома си е като внимаваме какво купуваме и какво внасяме в него. Apartment Therapy съветват да изчакаме поне 24 часа преди да потвърдим онлайн поръчка за каквото и да било - така ще сме сигурни, че наистина искаме нещото.

Снимка 342811

Източник: iStock

20 минути всяка неделя

Толкова е нужно, за да приведем едно помещение/шкаф/чекмедже в приличен вид.