В последните години настолните игри преживяха своя ренесанс. Някои обаче преживяха и неизбежния сблъсък с новите технологии. Точно както това се случва с една от най-популярните.

Новата версия на класическото Monopoly носи името Voice Banking и, както се досещаме от него, правилата са доста различни.

Главната промяна е, че вече ги няма добре познатите банкноти, които бяха в основата на всичко. Липсват и картите Chance и Community Chest.

Вместо тях е добавена черна цилиндрична шапка с гласово управление. Тя ни говори с гласа на Rich Uncle Pennybags - човечето с белите мустаци, което ни гледа oт всяка кутия на Monopoly.

То ни поздравява с "Добре дошли, бъдещи милионери!" и ръководи всички транзакции. Всеки от участниците натиска по един бутон на шапката и с включването в игратa моментално получава 1500 долара в банковата си сметка.

С натискане на бутона и директен въпрос към мистър Monopoly можем да разберем колко пари са ни останали и дали можем да си позволим да купим една или друга собственост, пише New York Post.

Снимка 430099

Източник: Twitter / Kirsten

Общуването с една черна шапка със сигурност ще промени емоцията от играта и вероятно няма да е по вкуса на всички нейни фенове. Иначе самият игрален борд не е особено променен, ако не броим черната основа и разнообразието от цветове по него.

Marvel’s Avengers и какво да очакваме от играта

Какво да очакваме от играта Marvel’s Avengers

През май догодина се връщаме във вселената на “Отмъстителите”

Monopoly Voice Banking ще бъде официално пуснато в продажба от първи юли. Цената е 29 долара.