В последните години Марк Зукърбърг отнесе не една и две критики, свързани със сигурността на данните на потребителите на Facebook, както и на информацията, която те споделят помежду си. И определено Messenger няма славата на сигурно приложение за комуникация.

Messenger Rooms, Facebook, Zoom и отговорът на Марк Зукърбърг

Messenger Rooms - алтернативата на Zoom от Facebook

Колко сигурни са разговорите ни тук

От компанията обаче се стараят да поизлъскат имиджа си и предприемат различни действия в тази посока. Така например въведоха изпращането на криптирани съобщения и чатове, които изчезват след определено време.

Оказва се обаче, че и в тях има известни пробойни. И именно с тях са свързани новите ъпдейти в приложението.

Снимка 562152

Източник: iStock

Марк Зукърбърг ни информира, че потребителите на Messenger вече ще получават известие, ако отсрещната страна направи снимка на екрана на чат във режим Vanish, който трябва да се самоизтрие след определено време. Така ще се намалят злоупотребите, смята собственикът на компанията.

Meta (Facebook) и патентът за механично око

Механичното око на Meta (Facebook)

Ерата на роботите и изкуствения интелект

Друга нововъведение е опцията за изпращане на GIF-ове, стикери и реакции в криптираните чатове. По този начин вероятно искат да привлекат повече потребители да ползват тази функция и да се наложат като сигурно приложение за комуниакция, предава Daily Star.