Красиви и страшни мостове сме виждали на много места по света. Някои ни карат да си кажем, че никога не бихме минали по тях, а други ни изумяват с нестандартни архитектурни решения. Но най-любими определено са ни тези от стъкло.

516 Arouca - новият пешеходен мост в Португалия на 175 метра височина

Това е най-дългият висящ пешеходен мост в света

Стиска ли ни да минем по него

Е, Ruyi Bridge е всичко това в едно. Мостът се намира в обширна долина в китайската провинция Джъдзян. Дълъг е 100 метра и свързва две огромни скали, между които има още по-огромна пропаст.

Извисява се на 140 метра над земята и привлича погледите с конструкцията си. Мостът се състои от три вълнообразни части, като двете отдолу са със стъклен под. Носи името Руи на призрак, който в Китай смятат за символ на късмет.

Мостът е проектиран от същия експерт по стоманени структури, който е участвал и в създаването на проекта за стадиона в Пекин за Олимпийските игри през 2008 г., който прилича на птиче гнездо. Определено вдъхновение не му липсва...

Ротердам и мостът от рециклирани отпадъци

Когато Ротердам пак е една технологична крачка напред

Мост от рециклирани отпадъци

Ruyi Bridge бе открит официално през септември миналата година и веднага се превърна в една от най-посещаваните атракции в района. Вече 200 хиляди души са минали по него, като за всичко това е било уникално преживяване - един биха го повторили отново и отново, а други - никога повече, предава Daily Mail.