Топлите дни все още не са си тръгнали безвъзвратно, но и есента идва неусетно. А с нея и необходимостта да пренаредим гардероба, за да изместим на преден план по-адекватни за хладното време дрехи. Но това не значи, че любимците от летните дни и нощи не могат да останат в употреба. Ето как.

Есен 2021, напластяването, цветовете, пуловерите и кои са най-актуалните тенденции в гардероба за сезона

Най-актуалните тенденции в гардероба за есента

Време е за промени

Нещо отгоре

Най-лесният начин да носим тънките си блузи и ризи без ръкави и през есента е като ги комбинираме със сако или по-дебела жилетка. С тях няма да ни е хладно и ако все още искаме да поносим любимата си лятна рокля.

Ако роклята е дълга и не прекалено разголена в горната си част, идеално допълнение към нея е и късо кожено яке. Стилно и небрежно, точно за времето преди палтото да е станало необходимост.

Снимка 375525

Източник: iStock

Бяло

През лятото със сигурност носим повече бели дрехи, отколкото през есента и зимата. Но щом топлите месеци се изнижат, можем да комбинираме белите блузи или панталони с дрехи в есенни цветове.

Боти

Ако не сме от зиморничавите дами и нямаме проблем да ходим с пола или рокля до коленете, можем да заложим на боти или тънки ботуши, за да не си простудим все пак.

Чорапогащник

И той е препоръчителен. Вече има голямо разнообразие на пазара, така че направо нямаме търпение да започнем да експериментираме с цветни и фугирални модели.

Снимка 375526

Източник: iStock

Шал

Един голям, мек и топъл шал може да се превърне в идеално допълнение към почти всеки иначе летен тоалет. 

Слоеве

Ако не избираме един дебел пуловер, а потник, жилетка и яке, можем да оползотворим някои от любимите си летни дрехи.

Късо и дълго

Къса пола или къси панталони в комбинация с палто или шлифер.

Цветове

Ярките дрехи от летния гардероб имат място и в есенния, ако ги комбинираме с други в по-неутрални тонове. Цикламената пола има още дни живот тази година в комбинация с черен топ например, пише Reader's Digest.