В представите на всички ни битува мнението, че е в природата на мъжете е да изневеряват и че го правят заради секса и нищо друго. Жените, обратното, мечтаят за романтична любов и намерят ли я, могат да бъдат верни завинаги.

Изневерите, най-честите причини за тях и кои хора са по-склонни на прегрешения

Склонни ли сме към изневяра

Двете основни предпоставки

Алиша Уокър, авторката на "Тайният живот на изневеряващата съпруга" е направила проучване върху половете и изневярата за новата си книга "В преследване на мъжествеността".

Резултатите от изследването ѝ за пореден път показват, че не трябва да вярваме на стереотипи. Експертка по изневерите твърди, че е точно обратното.

Снимка 515179

Източник: iStock

Да, мъжете се наслаждават на секса, но когато изневеряват, те търсят други неща – например силно емоционалната връзка и интимността. В изневярата те се стремят към вниманието, което не получават у дома. Желанието им е да чуват комплименти и похвали от дамите, както и да бъдат изслушвани. Повечето жени от друга страна търсят просто страстен секс. 

Изневярата, жените и на каква възраст го правят най-често

Ето на тази възраст жените изневеряват най-често

Никой не е застрахован

Според Алиша Уокър мъжете искат да се наслаждават на дълги дни в леглото с жена, която влиза в ролята и на приятелка. Те мечтаят за чувствен контакт и целувки, характерни за медения месец в дадена връзка.

Какво тласка жените към изневяра

Какво тласка жените към изневяра

Лични признания

А дамите като цяло желаят неангажиращ секс и са склонни да отхвърлят мъжете, които им се струват твърде зависими, пише Daily Star. Явно е, че мъжете, жените и изневерите вече не са това бяха.