Изневярата е нещо, за което никой не обича да говори. Тези, на които са им изневерили, или губят вяра в любовта, или им трябва дълго време, за да простят, но не и да забравят. Другите - които изневеряват, също пазят своята пикантна тайна, която в някои случаи е в комплект със сериозно чувство за вина.

Вероятно смятаме, че ако обичаме истински, няма как да изневерим. И да, за мнозина това е правилният начин на мислене и действие. Но има и едни хора, които просто са предразположени към прегрешения.

Мъжете и жените, които могат да се похвалят с по-голям брой сексуални партньори, са по-склонни да изневерят, когато са във връзка, смятат учени от Университета в Клуинсленд.

Снимка 437970

Източник: iStock

Причината е в натрупания сериозен опит. Все пак различните усещания, дошли от многото партньори, трудно биха могли да се повторят или задоволят с моногамия. Такива хора мислят много по-малко, преди да се впуснат във физически контакт с обекта на желанията си, който е различен от официалната им половинка.

Това прави пряка аналогия и с другия тип хора, които най-често изневеряват - тези, които взимат спонтанни решения и са импулсивни във всеки един аспект от живота си. Те не спират на пауза, за да помислят над ситуацията, а емоциите им надделяват над здравия разум, независимо дали говорим за ненужна покупка или изневяра, пише Independent.

Снимка 437971

Източник: iStock

Чувството за отдалеченост от интимния партньор и общата неудовлетвореност от връзката без изненада попадат сред топ причините за кръшкане. Според учените обаче, продължителността на връзката и етапа, в който се намира тя, оказват минимално влияние върху решението дали да попаднем в чуждо легло.

Има само два типа изневяра

Има само два типа изневяра

Кои са те

При мъжете изневярата се изразява преди всичко в секс, докато при жените тя може да бъде по-скоро емоционална и да се ограничи само до целувки. А доброто във всичко това е, че жените, на които са им изневерили, в повечето случаи намират по-подходящ партньор след това