Ако iPhone 12 успя да ни убеди, че е достатъчно висок скок над iPhone 11, за да си го купим, iPhone 13 далеч не е толкова успешен в това начинание. 

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max - всичко за новите смартфони на Apple

Новият iPhone 13 e тук - по-мощен, лъскав и желан от всякога

Това ли са най-добрите смартфони на 2021 г.

Разбира се, голямата промяна при iPhone 12 беше в дизайна, като останалите важни характеристики също претърпяха леки подобрения. 

При iPhone 13 обаче тези подобрения са толкова незначителни, че може би е добра идея да изчакаме до догодина и да вземем iPhone 14, който ще предложи промените, които очаквахме при тазгодишния модел. 

Снимка 546457

Източник: Аpple

Дори не възнамеряваме да отдаваме твърде голямо значение на факта, че Apple удостои само Pro моделите си със 120-херцови екрани през 2021 г. 

Според анализатора Минг-Чи Куо iPhone 14 най-накрая ще е лишен от дразнещия прорез за селфи камерата, Face ID и други сензори, позициониран в горната част на iPhone от няколко години насам.

Възможно е обаче само най-скъпите Pro модели да са с изцяло изчистен екран, а останалите да продължат да имат черния прорез. 

Снимка 544654

Източник: iStock

Това означава, че при някои модели iPhone 14 селфи камерата и сензорите за Face ID може да бъдат поместени под самия екран. 

Въпреки че според Куо Apple няма да успее да вмъкне сензора за пръстов отпечатък под екрана на телефоните си и догодина, има шанс това все пак да се случи, след като някои разбирачи прогнозираха, че още през 2021 г. ще видим технологията на практика. 

Не на последно място се очаква iPhone 14 да предложи и завидни подобрения при основните камери. 

Снимка 546456

Източник: Apple

Към момента компанията залага на 12-мегапикселови главни сензори, които очевидно вършат работа, но по характеристики са зад тези на водещите флагмани във вселената на Android. 

Apple, iOS 14.8, Pegasus и защо трябва да инсталираме новия ъпдейт

Сериозен пробив в iPhone накара Apple да пусне внезапен ъпдейт

Засегнати са iPhone, Apple Watch и Mac

От догодина обаче основният сензор при iPhone 14 може би ще е 48 мегапиксела, казва Куо.