Сексът винаги е бил нещо напълно нормално, но в повечето случаи сякаш е тема табу, за която хората се притесняват да говорят открито.

Индонезия и прокарването на нов закон, забраняващ секса извън брак

Сексът на Бали може да стане мираж

Ще стане ли факт новият закон в Индонезия

Разбира се, я има и другата крайност, в която всичко се споделя без филтър. Но има страни, в които сексът идва с известни правила и уговорки. Вчера, 7 декември, разбрахме, че в Индонезия са решили да направят извънбрачния секс незаконен. Също така и съжителството между мъж и жена, без да са сключили брак, да се наказва със затвор.

Може и да ни се струва странно, но е факт, че Индонезия далеч не е първата страна, в която около секса има правила. Но пък това ни подтикна да съберем още пет страни, в които извънбрачния секс е незаконен. 

5. Египет

Снимка 598622

Източник: iStock

В страната на пирамидите и фараоните да правиш секс, без да си женен за другия човек, е незаконно и се наказва. А понякога дори не е нужно да се стига до полов акт, за да последва наказание.

През 2017 г. например телевизионната водеща Доха Салах беше осъдена на три години затвор и солена глоба, защото в ефир е обсъждала с гостите си темата за извънбрачен секс. 

4. Филипините

Снимка 598619

Източник: iStock

Тук не говорим за ислямска страна, но също има известни уговорки при секса извън брака. Те обаче по-скоро са свързани с прелюбодеянието, което на практика е против закона. Защото ако омъжена жена прави секс с мъж, който не е неин съпруг, нарушава закона.

Против правилата е съжителството между мъж и жена, които няма сключен брак.

3. Иран

Снимка 598618

Източник: iStock

И оттук вече нещата загрубяват малко повече. Причината е, че наказанието в Иран за извънбрачен секс е 100 камшика за нарушителите. Според RNN, има случаи, в които прелюбодеянието се наказва с убиване с камъни...

2. Саудитска Арабия

Снимка 598617

Източник: iStock

И тук бичуването е стандартен метод за наказание. Но интересното е, че органите на реда изискват четирима уважавани души да са присъствали и станали свидетели на акта на проникване при двойката.

1. Катар

Снимка 598616

Източник: iStock

Завършваме с домакините на Световното първенство по футбол тази година. В страна също е забранен сексът извън брачен съюз, което притесни доста футболните фенове в месеците преди старта на Мондиал 2022. 

Нарушителите се наказват с до една година затвор. Но ако си мюсюлманин и нарушиш тези правила може да получиш и допълнително наказание - бичуване. Женените мюсюлмани, които са прегрешили, пък могат да бъдат осъдени на убиване с камъни.

Афганистан, Пакистан и Сомалия също са сред страните, в които да правиш извънбрачен секс не само, че е нередно, но е и против законите.