Серия P на Huawei винаги е била обърната към артистичната природа на модерния човек. Винаги е обединявала в себе си и високите технологии със съвременни тенденции в изкуството. Затова и резултатът винаги е бил инструмент за създаване на изкуство - смартфони с артистичен външен вид и с невероятни камери.

Дизайнерската тема на модела Huawei P40 Pro, който от тази седмица се продава в България, е "Изкуството на движението". Тя е в корпуса, тя е в цветовете и най-вече в уникалния четворно заоблен Overflow дисплей. Илюстрира свободата и импулса да се движиш навсякъде, без ограничения.

Идеята на създателите на серията е да пресъздадат движение, което носи необходимото за живота напрежение. Но то е и плавно, и еластично, и нежно и, същевременно, мощно и със задължителното усещане за ритъм.

Възприятия без граници

В Quad-curve Overflow дисплея на Huawei P40 Pro концепцията "Изкуството на движението" е развита в посока флуидност. А флуидността се илюстрира най-добре от свойствата на водата.

Снимка 473224

Източник: Huawei

Водата е източник на живот, прониква навсякъде и плавно си проправя път в привидно невъзможни посоки, като никога няма ясно изразени граници. Подобно на чаша, пълна с вода на път да се разлее, но спряна от повърхностното напрежение, новият Huawei Quad-curve Overflow дисплей е леко извит от центъра към четирите страни на тялото, включително и ъглите.

Освен естетична наслада, този дисплей обогатява изживяването с показваното на него съдържание. Картината създава усещане за безкрайност и за много по-голям екран.

В сравнение с дисплея на Huawei P30 Pro, който е извит от лявата и от дясната страна, този на Huawei P40 Pro е извит във всички четири страни, с малко по-изразена крива отляво и отдясно.

Снимка 475105

Източник: Huawei

Извивките изчезват в дизайна, за да създадат усещане за безгранично изживяване с удобна за държане форма. Идеята на дисплея се съчетава добре и с управлението с жестове, за да осигури моделът първокласно потребителско изживяване.

Извивката към ъглите, от своя страна, е олицетворение на аеродинамичния дизайн на целия корпус, който естествено се съчетава с Overflow дисплея.

Ultra Vision - камера като картина в картината

Ритъмът идва на пластове и пулсации, като музикално произведение или картина. Той е друг прочит на хармонията и при P40 Pro е изразен и в дизайна на новата Ultra Vision камера.

Снимка 475106

Източник: Huawei

От една страна, дизайнът на камера модула следва традициите на серията P, а именно хоризонталната ориентация на логото и камерата, което напомня на традиционните компактни фотоапарати.

При Huawei P40 Pro новото е модулът "всичко в едно" за камерата на гърба, който включва всички нейни компоненти. Неговата леко заоблена форма и размер, са перфектно балансирани с тялото на целия смартфон, предавайки естественото усещане за хармония, баланс и картина в картината.

Размерът на камера блокa е стъпка от спиралата на Фибоначи, която е най-хармоничната и често откривана пропорция в природата и базираните на нейните принципи архитектура и изкуство.

Големият ефект на малките детайли

Снимка 475104

Източник: Huawei

Също както при шлифоването на ценен диамант, когато всеки малък щрих е от огромна важност, а зад всеки един детайл стои определено значение, детайлите в дизайна и производството на P40 Pro са поставени на най-висок пиедестал.

За Huawei P40 Pro е използван най-големият в индустрията GDM-текстуриран обектив. Подобно на ириса, заобикалящ зеницата на окото, пространството в камера блока е разделено на сенки и светлини, за да подчертае трите основни обектива.

Всеки обектив е покрит с емблематичен синьо-зелен филм, блестящ като сапфир, за едновременно отличен визуален и оптичен ефект.

Huawei P40 Pro + използва интегриран "вулканичен" дизайн за задния панел, за да сведе до минимум издадеността на камерата, с помощта на диамантен процес на рязане и специален процес на керамично полиране.

Стъкленият панел и изключително тънките метални рамки на Huawei P40 Pro са идеално и гладко свързани за удобно захващане, излъчващо усещане за елегантност и плътно прилягане в ръката.