Допреди година-две Huawei имаше постоянно присъствие в челната тройка на компаниите по продажби на смартфони в световен план, но вследствие на тежките рестрикции на САЩ бизнесът с телефони на китайската компания издъхна. 

През последните месеци чухме сведения от самия основател Рен Женгфей, че Huawei може да смени фокуса и да се насочи към разработката на софтуер и изкуствен интелект, за да продължи развитието си в ерата след забраните на САЩ. 

Оказва се обаче, че компанията не просто не се отказва от това да създава смартфони, но чертае стратегии за връщането си на лидерската позиция в индустрията. 

Снимка 518022

Източник: GettyImages

Това споделя Гуо Пинг, заместник председател на Huawei, цитиран от Reuters, като разкрива, че големият проблем за телефоните на марката в момента е недостигът на чипове. 

Той казва, че компанията е в състояние да разработва и произвежда собствени чипове за телефоните си, но към момента този процес е силно ограничен заради продължаващите санкции на САЩ и затруднените вериги за доставки. 

Снимка 510369

Източник: GettyImages

По думите му обаче Huawei не смята да скланя глава и пред тази трудност, а ще продължи да полага усилия напълно да обезпечи производството си на чипове. 

Huawei P50, P50 Pro, 5G и всичко за новите смартфони

Новите Huawei P50 модели имат всичко без едно важно нещо

Страхотни камери, но оставаме в 4G ерата

Не се споменават точни времеви граници или конкретни цели, но подобни изказвания ни дават надежда, че страхотните телефони на Huawei ще продължат да се развиват и да се борят за мястото си сред потребителите.