Все още е трудно да намерим някой, който се доближава до качеството на екшън камерите на GoPro, най-вече защото компанията не спира да развива продуктите си.

Деветата генерация на Hero камерите вече е тук и ни предлага много повече възможности, отколкото обикновената екшън камера, каквато GoPro Hero 9 Black определено не е.

Най-очевидната промяна спрямо миналогодишния модел е наличието на 1.4-инчов дисплей в предната част на камерата, където допреди бе разположен по-малък и скучен екран.

Снимка 496486

Източник: GoPro

Чрез този екран можем да извикваме различна информация за камерата, но и да виждаме как е позициониран кадърът ни, когато камерата гледа към нас.

Заради него спокойно можем да заявим, че камерата е изцяло пригодна за влогърите.

Задният дисплей вече е 2.2 инча, с което GoPro оправдават малко по-голямото и тежко тяло на Hero 9.

Снимка 496483

Източник: GoPro

Другото оправдание е по-голямата батерия, която вече е с 1720mAh, за да поддържа втория цветен екран.

Стабилизацията също е подобрена (въпреки че беше перфектна още с Hero 7 Black), като тази година и имаме опция за снимане на видео в 5К резолюция, но със само 30FPS.

За сметка на това можем да снимаме в 4К с 60FPS и с до 240FPS при 1080р резолюция.

Снимка 496485

Източник: GoPro

Другата голяма новост е, че можем да сменяме лещата на камерата, и един от новите "модове" на GoPro е ангажиран именно с нея. Можем да добавяме различни филтри, както и да не се тревожим, че ще надерем фабричната леща, докато обикаляме в планината.

С новата екстра Horizon Leveling ще постигнем хоризонтален формат на видео съдържанието, независимо от ориентацията на самата камера и как е завъртяна тя. В комбинация с HyperSmooth 3.0 стабилизацията кадрите би трябвало да стават перфектни, без да се стараем твърде много.

Снимка 496484

Източник: GoPro

Долната част, към която се прикрепват модовете, е специално проектирана за бързо отточване на капките вода, когато се гмуркаме, така че звукът, който записваме на повърхността, да е максимално чист и без шум от вода.

Цената на Hero 9 Black e 449 долара, а в момента Hero 8 може да бъде закупен за около 100 долара по-малко.

Факт е обаче, че новият модел е много по-добре позициониран и ориентиран към бъдещето. Затова и най-вероятно ще ни служи вярно поне няколко години, когато екстрите на Hero 8 ще ни се струват вече стари.