Смарт часовниците са аксесоар, който всеки иска да има на ръката си. Защото освен да показват часа, те правят и много други полезни (и не чак толкова) неща.

Фитнес гривните вършат горе-долу същата работа, но са много по-малки, компактни и евтини. Все пак, са предназначени за спорт. За последно Garmin представи фитнес гривна - Vivosmart 4, през 2018 г., като за тези четири години конкурентите им бяха много по-активни в пускането на нови или подобрени модели.

Но след толкова чакане най-после дойде и времето Garmin Vivosmart 5 да бъде представена. За разлика от предходните модели, Vivosmart 5 разполага с GPS, така че може да бъде свързан директно с телефона, пише Engadget. Също така има 14 различни режима на активности - от йога до високоинтензивни тренировки.

Едно от най-важните неща за всяко устройство - батерията, би трябвало да издържи до седем дни с едно зареждане. Но с уговорката, че не са включени сензорите за измерване на пулса, кислорода в кръвта и спането.

От Garmin твърдят, че дисплеят на Vivosmart 5 е с 66% по-голям от този на предшественика му. Новата фитнес гривна на американската компания ще следи и енергийните ни нива, така че да можем да преценим кое време на деня ще е най-ползотворно за тренировка.

Едно от приятните предимства е, че е водоустойчива (до 50 метра дълбочина) и плуването също ще може да бъде проследено. Цената на всички тези предимства е 149.99 долара.