Тази неделя, 15 септември, ще се проведе третото издание на Фестивала на розовия домат в Княжеската градина в София.
Освен розови домати, на събитието ще има и други страхотни български продукти, между които изпъкват сладкият реселешки лук, смилянският боб и някои автентични български сирена.
Български шеф-готвачи ще приготвят и авторски ястия, в които главната роля отново ще бъде на домата. Ще присъстваме и на приготвянето на най-голямото количество лютеница в т.нар. юнашки тиган.
Източник: iStock
Ако пък обичаме да похапваме месо, на фермерския пазар в Княжеската градина ще намерим и направени на място телешки гюзлеми, както и разнообразие от други меса и суджуци.
Малка работилничка ще ни учи и как да бъдем по природосъобразни - като ни показва как да си правим домашна паста за зъби, и как да превръщаме старите тениски в торби за пазаруване.
В програмата на Фестивала на розовия домат участие ще вземат и десетки фолклорни танцови групи.
Фестивалът на розовия домат ще се проведе на 15 септември от 11 до 18 ч. в Княжеската градина