Задавали ли сме си някога въпроси за края на света? Най-вероятно да. А питали ли сме се какво бихме направили, ако разберем, че след час планетата ни ще бъде унищожена? Е, и да не сме, то сега имаме повод да се поразмислим.

Sony Backbone One, iPhone и всичко за новия джойстик за смартфон

Sony превръща iPhone в мобилна конзола

Задължителна джаджа за геймърите

Идеята на устройството Extraluminal, което е част от така наречения Интернет на нещата (IoT), е да ни предупреди преди да е станало твърде късно, когато Земята е вече унищожена от експлозия на свръхнова звезда. Е, дали е по-рано или по-късно отколкото ни се иска, си е въпрос на лично възприятие, но Extraluminal отпуска един час време.

А какво е супернова ли? Тя представлява катаклизмичната експлозия на масивна звезда в края на нейния живот. Явлението е толкова впечатляващо, че мощната енергия просто не би ни оставила никакъв шанс за оцеляване. В нашата галактика, Млечният път, се появяват по две или три супернови всеки век. Може и да звучи като дълъг период от време, но нека това не ни успокоява.

Снимка 586857

Източник: iStock

Умната джаджа Extraluminal обаче може и да се опита да свали напрежението от настъпването на края на света. Как ли? Ами като открива суперновите, които потенциално ни застрашават. И след анализа на данни, сигнализира час преди да бъде разрушена Земята с аларма, свиреща песента It"s The End Of The World As We Know It.

М...момент. Това не звучи ли твърде странно? Песента ли? Не, тя е супер. А идеята, че умна джаджа може да ни предупреди за края на света? Да, определено да. Всичко това е само шега. Всъщност Extraluminal е просто едно измислено устройство, което не съществува в действителност, а само във въображението на онези, които просто страшно ги бива във фантазиите, пише thenextweb.

Apple AirTag и как джаджата може да се ползва за проследяване на всеки без неговото знание

Как Apple AirTag проследява всеки, без той да разбере

Хакерите са креативни хора

И освен че идеята им ни кара добре да се посмеем, погледнато от по-сериозната страна на нещата, ни дава и храна за размисъл. Наистина, какво бихме направили за един час, ако знаехме, че само толкова ни остава преди цялото човечество да загине...