Появата на първите модели iPod бе революционен момент за музикалната и технологичната индустрия. Дотогава никога не бяхме виждали толкова малка, но същевременно способна джаджа, която на всичкото отгоре бе и сравнително достъпна откъм цена.

Всеки собственик на някои от първите iPod модели с умиление помни усещането да плъзнеш пръст по кръглия контролен панел и да чуеш в слушалките си онзи шум на "кликване", когато увеличаваш звука или търсиш нова песен.

Един такъв човек на име Елвин Ху е създал приложение за iOS, което превръща екрана на iPhone в дигитална версия на някогашния iPod Classic.

Елвин е студент в Ню Йорк и от няколко месеца се е заел да вдъхне нов живот в печелившия дизайн на iPod, който Apple незнайно защо изостави, за да създаде iPod Touch, който така и не се наложи на пазара.

Приложението на Елвин разполага с емблематичното колело за контрол, кликовете, които споменахме, и дори разполага със същия интерфейс за разглеждане на албуми, артисти и жанрове.

Единствената тревога на младежа е, че това дали приложението ще види бял свят, е в ръцете на Apple.

Пред The Verge той споделя, че е много вероятно компанията да откаже да публикува и разреши излизането на приложението, тъй като все още държи патентите за дизайна на iPod от едно време.