Агент 007 отваря вратата на гаража си за всички свои фенове. Най-заклетите почитатели на поредицата за "Джеймс Бонд" имат невероятен шанс да паркират в гаража си сребърната бричка Aston Martin DB5 - една от осемте реплики, създадени специално за последния филм за Бонд "Смъртта може да почака".

Aston Martin DB5 Junior, No Time To Die Edition и мини вариантът на колата на Джеймс Бонд

Aston Martin DB5 Junior – мечтата на всяко дете

Умален вариант на колата на Джеймс Бонд

Тази есен е особено важна за киноманите и най-вече за всички замесени с тайния агент (от най-големите му почитатели до всички, участвали в сътворяването на великата продукция). През октомври се навършват 60-години от появата на първия филм за Бонд.

Едно паметно събитие, което води след себе си лавина от още и още серии, свързани с Роджър Мур, Пиърс Броснан, Даниел Крейг и др. Първият костюм на детектива облича (има честта цели два пъти) Шон Конъри.

Снимка 583503

Източник: GettyImages

Аукционната къща Christie's и EON Productions организират благотворителен търг от две части през септември по повод юбилея на поредицата. Колекцията е озаглавени "60 години Джеймс Бонд" и включва 60 емблематични предмети, свързани с всички 25 филма от поредицата.

Търгът ще се проведе на живо в Лондон на 28 септември, предшестван от онлайн търг на 15 септември, пише Deadline.

Черешката на тортата е автомобилът, който споменахме в началото - каскадьорското бижу Aston Martin DB5. Очаква се да бъде продадена за не повече от 2 милиона паунда.

Други превозни средства, които ще бръмчат на наддаването, са SFX версията на Q Jet Boat от "Само един свят не стига", Land Rover Defender 110, представен в "Смъртта може да почака", и поръчковият 007 Land Rover Defender с логото на 60-ата годишнина на арматурното табло.

Колекцията впечатлява и с присъствието на позлатено яйце с кристали Сваровски в стила на Фаберже от "Октопуси", и със смокинг, лично подписан от Тимъти Далтън от "Упълномощен да убива". Заедно с това, има и възможност за пет нощувки във вилата Fleming в Ямайка, където Иън Флеминг пише всичките четиринадесет книги за Бонд.

Постъпленията от търга ще бъдат в полза на 45 благотворителни организации, включително The Prince's Trust в работата му с младите хора и Фондът на принца на Уелс за благотворителни организации, подпомагащи действащи и бивши членове на трите разузнавателни агенции и специалните части на Обединеното кралство.

Джеймс Бонд, Барбара Броколи и как върви избора на нов актьор за ролята

Какво се случва с избора на новия Джеймс Бонд

И кога ще видим нов филм

Междувременно Британският филмов институт ще бъде домакин на James Bond At 60 Weekender от 30 септември до 2 октомври, включващ различни събития, прожекции и с разговори с продуцентите Майкъл Уилсън и Барбара Броколи. А най-любопитните и смелите ще имат възможността да надникнат зад кулисите, разучавайки работата на ръководителя на специалните ефекти и каскадите Крис Корболд.