След броени дни излиза новият филм от поредицата за легендарния британски шпионин Джеймс Бонд, за радост най-вече на големите.

Даниел Крейг, „Смъртта може да почака“ и кога излиза новият филм за Джеймс Бонд

Кога излиза новият Джеймс Бонд с Даниел Крейг

Това ще е най-скъпият филм за агент 007 до момента

За малките също има добра новина, особено за момчетата с по-заможни родители. Те пък ще могат не само да се качат, но и да подкарат, умалената версия на автомобила Aston Martin DB5.

Това е любимата кола на прочутия агент 007, която за първи път се появява в "Голдфингър" от 1964 г. с Шон Конъри в главната роля. В предстоящото 25-то издание от поредицата "Смъртта може да почака" също влиза в кадър, но този път зад волана е Даниел Крейг.

Снимка 547701

Източник: Instagram / Aston Martin Lagonda

Лимитираният модел DB5 Junior No Time To Die ще е с мащаб 2:3 спрямо оригинала и ще вдига максимална скорост от 70 км/ч. Мини версията на прочутата кола ще разполага с всички детайли, нужни на децата, за да се почувстват като истински шпиони.

Снимка 547698

Източник: Instagram / Aston Martin Lagonda

Все пак DB5 Junior ще се различава от оригинала. Първата видима разлика е размерът. Въпреки че колата ще е доста по-малка, тя ще може да се шофира и от родител.

От тук идва и вторият отличителен белег - детският вариант няма да има покрив, за да може по-лесно да се качи в него и дете, и възрастен.

Снимка 547704

Източник: Instagram / Little Cars

А третата и най-модерна промяна е електрическото задвижване. Моделът DB5 Junior ще разчита на 16-kW задвижващ механизъм, свързан с четири батерии от 1.8 kWh, които ще генерират близо 22 конски сили. Което е повече от достатъчно за една такава играчка.

Снимка 547700

Източник: Instagram / Aston Martin Lagonda

Най-хубавото е, че красивият кабриолет ще предлага най-различни шпионски джаджи. Те ще са скрити в контролен панел, от който бъдещите 007 ще могат да променят регистрационните табели на колата, да пускат димна завеса или да извадят наяве тайните оръдия, за да минат в режим на отбрана.

Снимка 547702

Източник: Instagram / Aston Martin Lagonda

Моделът DB5 Junior No Time To Die ще се предлага срещу 90 хиляди паунда и само в ограничен брой - в продажба ще бъдат пуснати точно 125 автомобила. Могат да се поръчат от тук.