"Арктическа какавида" - това не е някакво причудливо създание, а начин напълно да се откъснем от ежедневието и да преживеем няколко минути сливане с природата сред най-чистия въздух на земята. Измислено е от семейство финландци, които предлагат "услугата" в Лапландия.

Риита и Стефан Рекалио решават да споделят чудесата на лапландската природа със света и така създават Arctic Cocooning през 2017 г. Преживяването започва, когато кацнем на малкото летище в град Китила, Лапландия.

Рекалио ни отвеждат до гората HaliPuu, където да се насладим на чистия лапландски въздух. Там предлагат упражнения по релакс, както и същинското преживяване - излежаване в хамак сред снеговете, завити с дебели одеяла и кожи.

Така може да прекараме между 20 и 45 минути в зависимост от климатичните условия. "Във Финландия оставят бебетата да спят навън през деня, независимо колко е студено. Ние правим същото - завиваме гостите си в дебели одеяла и ги оставяме да дремнат в лапландската гора," казва Риита.

След отпускащото преживяване, гостите могат да седнат край огъня, където да хапнат гореща боровинкова супа или сладки с кафе.

Общата продължителност на преживяването е около 2 часа, цената му - 98 евро. Групите достигат до максимум 10 човека. Повече информация тук.