Технологичният гигант Apple пусна последната версия на мобилната си операционна система iOS - 14.4, в края на миналия месец, а тази пролет очакваме да се появи и следващият вариант - 14.5, в компанията на нови функции и поправени грешки.

Apple MacBook Pro и как дизайнът на лаптопа ще заприлича на този на iPhone

Ще заприлича ли MacBook Pro на iPhone

Какви други промени можем да очакваме

Сред подобренията са улеснено лицево разпознаване Face ID, докато носим предпазна маска (стига да притежаваме и Apple Watch обаче), както и опция за поискване на изричен достъп от приложенията за проследяване на данни и активност.

Версията iOS 14.5 идва и с над 200 нови имотикони - от актуализирани варианти на старите до чисто нови.

Снимка 519393

Източник: emojipedia.org

За да пистигнат така наречената от Apple "консистенция между половете" (вероятно имат предвид "равенство"), компанията пуска както образи на жени с бради, така и на мъже с бради. Отделно, получаваме и право на избор по отношение на тона на кожата.

Снимка 519392

Източник: emojipedia.org

Що се отнася до усмивките, към списъка с емблематичните смайлита са добавени три нови дизайна - на такова, което очевидно си отдъхва, издишайки, на потресено смайли със спираловидни очи и на витаещо в облаците.

Останалите предложения от бета версията на предстоящия софтуер могат да се видят на специалния сайт за целта - Emojipedia, напомнят от Hypebae.