Най-голямата платформа за електронна търговия Amazon не спира да се развива и да разширява портфолиото си от продукти. Включително и от услуги, които нямат нищо общо с компанията на пръв поглед.

Джеф Безос, Amazon и промяната, на която се реши милиардерът

Безос не иска вече да е шеф на Amazon

Кой е новият изпълнителен директор на компанията

Технологичният гигант явно е решил да стъпи здраво и на земята, защото наскоро отвори първия си фризьорски салон Amazon Salon в Източен Лондон.

Естествено, мястото ще предлага пълната гама от обичайните разкрасителни процедури, но и нови преживявания за бранша, свързани с последните технологии.

В момента салонът се тества от персонала на Amazon и трябва да отвори за външни посетители "през следващите седмици", както уточняват от Dazed. За прическите ще имат грижата независимите коафьори от Neville Hair & Beauty, а за технологиите - онлайн платформата.

Салонът ще е уникален именно заради иновативните електронни екстри, които ще предлага.

Една от тях е възможността клиентите да изберат най-подходящия цвят коса, след като се видят с няколко различни варианта в специални дигитални огледала.

Таблети пък ще предлагат прически, с които ще могат да се видят първо във виртуалния свят, за да са сигурни, че ще им отиват.

Прическата, косата, формата на лицето и как да си изберем подходящата

Прически според формата на лицето

Бретон, къдрици или боб - всичко зависи от...

Като се замислим колко време ни отнема понякога, докато решим как да се подстрижем, предполагаме, че Amazon Salon ще се превърне в хит за нула време.