Ето, че отново дойде това време от годината, в което броим дните до морската си почивка през лятото. Но запълването на отпускарския график ни подсказва и за още нещо, а именно, че ни е нужно свежо попълнение в летния гардероб, с което да разнообразим и да пренесем малко от модните тенденции на плажа.

5 модни тенденции за лятото, за които да намерим място в гардероба

5 модни тенденции за лятото, за които да намерим място в гардероба

За горещи нощи и дни

Имаме предвид точно банските костюми, разбира се. А актуалните за лято 2024 модели в голяма степен отразяват тенденциите в облеклото от изминалите месеци. Сред тях са стилът "мафиотска съпруга", "тихият лукс" и "кокетката".

Мафиотска съпруга или #mobwife стил на обличане - защо тази тенденция стана толкова популярна

Защо стилът "Мафиотска съпруга" е толкова популярен

Ето кои са основните й "съставки"

Но за да не издаваме всичко от самото начало, започваме по ред с 5-те тенденции в банските костюми за лято 2024 г., които са подбрали от InStyle.

Леопардов принт

Според някои леопардовият принт е класика, по-подходяща за есенния и зимния сезон, а не толкова за плажа. Но "възраждането" му тази година го прави един от задължителните за това лято.

Целият бански с леопардов принт винаги е лесен вариант, но ако изберем такъв в две части, можем да придадем по-ретро визия с долнище с висока талия.

Металик

Слънчевите месеци са най-подходящото време да носим металически модели, без значение дали са в топли или студени тонове. Златното обаче улавя светлината и подчертава идеално хубавия загар на кожата.

И ако искаме съвсем да следваме тенденциите, можем да заложим на по-меки златни металически нюанси, които са точно в съответствие с по-минималистичния стил в дрехите, на който залагат дизайнерите.

Ретро от 90-те

Каролин Бесет-Кенеди е модно вдъхновение и до днес. А тенденциите в банските костюми за тази година ни препращат към нейния емблематичен минималистичен стил от 90-те години.

Няма да сбъркаме със семпли черно-бели детайли, геометрични детайли и класически силуети. Актуални са долнищата, високо изрязани на бедрата, и спортните горнища.

Бански с гол гръб

През лято 2024 г. можем да бъдем по-смели с целия бански, като изберем такъв с гол гръб. Характерното за него е, че гърбът е ниско изрязан, а освен това можем да експериментираме и с кройката, и с цвета.

Въпреки че класическият силует винаги ще е на мода, тенденцията тази година повелява повече свобода и въображение.

10-те най-актуални чанти за лято 2024

10-те най-актуални чанти за лято 2024

За перфектен завършек на всеки тоалет

Кокетка

За изминалата година модните тенденции наблягат на повече женственост. Акценти като точки, карета, цветчета, къдрички са също актуални и при банските за това лято.

Допълнителен елемент на закачливост придават и падналите рамене.