Инвестицията в недвижим имот е цел, към която мнозина се стремят в живота си. Тя обаче често е доста трудна за постигане, особено предвид нарастващите цени. Ако обаче ни притеснява фактът, че тук в България имотите са скъпи, явно не сме си правили справка каква е ситуацията в чужбина.

Кой е градът с най-много плъхове в света

В кой град в света живеят най-много плъхове

Не е там, където винаги сме предполагали

Ето кои са петте града в света, където имотите са най-скъпи.

Сингапур

В града-държава всъщност изобщо не изобилства от избор на имоти.

Снимка 621363

Източник: iStock

Вероятно това е и една от причините те да са доста скъпи. Апартаментите с две спални обикновено са на цена от 730 000 евро, а в случай че търсим нещо по-просторно или пък в по-централен район, сумата скача.

Лондон

Столицата на Великобритания е мечтано място за живот за мнозина.

Снимка 621364

Източник: iStock

Това и си личи по цените на недвижимите имоти. Който търси апартамент с две спални, трябва да е готов да се раздели с около милион и половина евро.

Ню Йорк

Градът, който никога не спи, привлича както туристи, така и инвеститори от цял свят. И не е трудно да си обясним защо. В Ню Йорк буквално има всичко.

Снимка 621365

Източник: iStock

Градът е огромен и кварталите са много. В един от кварталите на богатите, Манхатън, например апартамент с две спални струва минимум милион и половина евро. А по-просторните имоти дори и повече.

Хонг Конг

Друг световен мегаполис, в който властват архитектура, пазаруване и мода, е Хонг Конг. И в него не бихме могли да скучаем, и в него имотите са баснословно скъпи.

Снимка 621366

Източник: iStock

Предвид че градът е гъсто населен, имотите не са под път и над път. Един апартамент с две спални в добър район може да ни струва почти два милиона и половина евро.

Неймеген - прогресивният нидерландски град, от който всички трябва да се учим

Нидерландският град, от който всички трябва да се учим

С какво Неймеген е пример за подражание

Монако

Може би един от най-бляскавите градове в света - състезателни коли, яхти, крайбрежни ивици и кралски особи, които заслужават възхищение.

Снимка 621367

Източник: iStock

Монако се нарежда на челната позиция в класацията като най-скъпия град, когато става въпрос за инвестиции в недвижими имоти. Офертите за апартамент с две спални са за поне три милиона евро, пише House&Garden.