Ако сте една от дамите, които мечтаят за идеално права и лъскава коса, имате късмет, тъй като благодарение на тази техника ще се сбогувате с непокорната си грива. Какво е най-хубавото на новата тенденция за изправяне? Това е 100% естествена процедура, която изобщо не уврежда косата.

"Танинопластиката не само изглажда косата, но и я омекотява, овлажнява и възстановява незабавно. Може да се приложи както към права коса, на която искате да контролирате накъдрянето, така и към къдрава, или към коса, която е прекалено суха и изтощена и се нуждае да бъде хидратирана дълбоко", обяснява творческия директор на един от най-известните салони за красота в Мадрид. Той допълва, че танинопластиката е подходяща за бременни жени или такива, които са в етап на кърмене, тъй като не съдържа никакви химикали.

Какво е taninoplasty (танинопластика)

За онези хора, които бягат от химически формули, агресивни интервенции и се страхуват от третиране с кератинови процедури, известно също като бразилско изправяне, танинопластиката е перфектната опция. Това е органично и естествено изправяне, базирано на това, което се нарича "танини", т.е. консерванти от растителен произход, които се намират в кората на дърветата, плодовете или виното.

Танините имат мощни антиоксидантни свойства. Натуралното съединение действа от вътрешната страна на косата, генерирайки протеинова верига в косъма, която чрез нанасяне с топлина (с помощта на преса например) хидратира и изглажда. Танинопластиката не уврежда влакната на косата, дори и да повтаряте процедурата няколко пъти, не модифицира вътрешната структура на косъма и придава на косата естествен, блестящ, копринен и устойчив външен вид.

Процедурата продължава около 180 минути, ако се направи салон и се гарантира перфектно изправяне от 3 до 6 месеца.