Лятото обикновено е времето, когато тежкият грим от зимните месеци отстъпва място на по-закачлива и лесна за поддържане в жегите козметика. През топлите месеци на 2018 г. обаче очната линия не остава в миналото, макар да изглежда различно от "зимната" си версия. Ето и останалите актуални трендове в грима.

Неонови сенки

Сигнално оранжево, крещящо червено или електриково розово - ако се осмелим да сложим подобни сенки, цветът на устните трябва да е неутрален.

Руж в повече

За тази тенденция може да благодарим на Риана и нейната модна линия Fenty x Puma. По време на дефилето й всички манекенки бяха гримирани по този начин - руж в ярък цвят, който се спуска от слепоочията до средата на бузата.

Прозрачни устни

Прозрачните гланцове бяха в миналото до това лято, когато отново са на гребена на вълната. Пък и позволяват да ги комбинираме добре с останалите "цветни" тенденции.

Слънчеви сенки

Жълтото е цвят, който не много дами използват в грима си. Лятото обаче дава възможност да експериментираме с него върху клепачите - хубаво да изпробваме няколко нюанса сенки в зависимост от тона на кожата си.

Ярка спирала

Ако пъстрите сенки от по-горе ни идват в повече, лесен начин да добавим цвят към летния си грим е пъстра спирала.