Мишел Обама, съпругата на американския президент Барак Обама, ще се появи на корицата на мартенския брой на модното списание Vogue.

Vogue са публикували снимки на всички първи дами на САЩ. Мишел Обама е единствената сред тях обаче, чиято снимка ще украси корицата на изданието. Vogue й посвещава осем страници и публикува интервю, взето още преди встъпването на съпруга й в длъжност.

В него тя обещава "при възможност" да вози лично до училище дъщерите си Малия и Саша и да познава учителите и останалите родители.

За разлика от останалите гости на списанието, Мишел е избирала тоалетите за снимките си без помощта на модните стилисти на Vogue. Тоалетите вече са били показвани пред публика: рокля на дизайнера Нарсиско Родригес, ушита за изборите на 4 ноември 2008 г. и в тоалет на Джейсън У, създаден за церемонията по встъпване в длъжност.

"Не искам да се преструвам, че дрехите не ме вълнуват. Но в същото време ми се налага да бъда много практична. Хората имат различни вкусове, затова винаги някой няма да харесва това, което носиш", обобщи президентската съпруга. /БГНЕС